En bil kan være en vigtig del af livet af flere årsager. Den er transporten til arbejdet, du bor for langt væk fra alt til at gå eller cykel, du holder af at kunne tage alle steder hen, du holder af følelsen af at eje en god bil. Du kan sjældent leve livet fuldt ud, hvis du (eller familien) ikke ejer en bil – med mindre du bor yderst centralt. Bilen er dog også mere end blot et redskab til hverdagen. For mange er følelsen af at eje en bil bare noget helt unikt, som de helst ikke vil leve uden.

Sådan får du råd til bilen

  • Der er den klassiske metode: Opsparing. Dette er en langtrukken plan, da en bil koster titusinder af kroner. Derfor skal denne plan sættes i gang meget tidligt i livet. Hvis du har et arbejde og ikke mange udgifter, kan du dog spare hurtigt op, hvis du lever sparsommeligt.
  • Hvis du vil skaffe pengene med det samme som ung, kan du lån penge som 18 årig. Du kan også skaffe penge, selvom du intet arbejde har (consumerloans.dk/laan-penge-trods-rki-og-kontanthjaelp/). Men i disse livssituationer er det dog smartest at prøve opsparingen.
  • Du kan vælge at lease bilen. Med leasing betaler du et lavere beløb hver måned og undgår den store, pludselige investering. Således behøver du heller ikke at låne penge. Leasing kan dog ende med at blive dyrere over tid, så leasing er bedst til mindre perioder.
  • Køb noget brugt. Der findes mange steder (Den Blå Avis, bilbasen.dk m.m.), hvor du kan finde billige brugte biler. Sørg dog for at tjekke bilen ud in person, inden du køber noget.
  • Du kan også overveje at splejse en bil med en anden (eller flere). Dog helst med folk du stoler på.